Din indkøbskurv er tom.

  • Fri fragt til pakkeshops på ordre over 500 kr.
  • Levering 1-3 hverdage.
  • Afhentning i butikker.

Zuztainia

Økologisk børnetøj, fremstillet med naturlige farver, så dine børn og naturen undgår skadelig kemi. Farvet med natur. De bruger olivenblade, granatæbler og mudder i stedet for syntetiske kemikalier. Fremstillet uden brug af fødevarer. Farvningen af tøjet sker udelukkende ved brug af råvarer, som ikke indgår i fødevarer. GOTS certificeret økologisk tøj

Granatæble:Det siges, at den spanske by Granada rent faktisk er opkaldt efter granatæblet. I mange hundrede år er skrællen fra frugterne blevet brugt til farvning i Tyrkiet, Rom og i Egypten. Fordi frugten kan indeholde op til mere end 20 procent tanin, er den særligt velegnet til bomuld. Vidste du i øvrigt, at et granatæble-træ kan blive flere hundrede år gammel?

Citron: Ved brug af citronskaller er det muligt at frembringe et hav af farvenuancer i økologisk bomuld. Og ikke nok med det, så er det gule farvestof en rar hjælper, når andre naturlige skal sammensættes til kreative tøjprint. Og det besvær, der kan være med at laveudtræk fra citronskaller, kan være et vigtigt plus i en anden sammenhæng. For når der er lavet udtræk, kan de restende fx anvendes til at rense spildevand i medicinalindustrien.

Olivenblade: At udvinde farvestoffer fra olivenblade kræver, at der er styr på processerne. Når olivenbladene er plukket, skal de straks tørres - Vel og mærke et sted, hvor det ikke er varmt og fugtigt. Dernæst bliver bladene malet til et meget fint pulver, som efterfølgende varmes op med ethanol og vand. Under opvarmningen er det vigtigt at temperaturen holdes på 60 grader. I nogle tilfælde vælger man også at fermentere massen i 40 timer.

Valnødder: Den brune naturfarve udvindes fra valnøddernes skaller. Skallerne koges (vandet kan samtidig bruges til varmeudvinding) og bliver efterfølgende pulveriseret. I de seneste år har flere forskningsresultater vist, at tøj farvet med valnøddeskaller kan have en antikbakteriel virkning. Derved håber man, at man i fremtiden kan undgå nanopartikler til at fjerne svedlugt.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.