Din indkøbskurv er tom.

  • Fri fragt over 500 kr.
  • Levering 1-3 hverdage.
  • Afhentning i butik.

Undertøj og Nattøj

Her finder du et udvalg af undertøj og nattøj i naturlige, økologiske materialer.

De fleste foretrækker bodystockings som det inderste lag til de helt små. Med en bodystocking som undertøj, sikrer du at baby ikke får trukket blusen op og bliver kold om mave og ryg. En bodystocking sørger også for at holde bleen lidt på plads.

Sorter faldende

1-36 of 85

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Sorter faldende

1-36 of 85

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Bomuld er en af menneskehedens ældste kulturplanter. De åndbare plantefibre kan optage 24 % fugt af deres egenvægt uden at føles fugtig. Bomuld kan optage mindre fugt end uld og silke, til gengæld er den en hårdfør og holdbar fiber. Bomuld bliver ikke statisk elektrisk, hvilket bidrager til velbefindende ved brug af bomuld.

Økologisk bomuld er dyrket uden brug af sprøjtemidler og kunstgødning. De økologiske tekstiler er i alle led - fra spirende plante til færdigt produkt - fremstillet uden brug af betænkelige stoffer og under stadig overvågning, således at miljøet belastes mindst muligt. Derfor er økologisk tøj et rigtigt og sundt valg for både miljø og mennesker. Desuden er økologisk tøj særdeles blødt og behageligt at have på.

Konventionelt dyrket og forarbejdet bomuld. I forarbejdningen af bomuld bruges også en lang række kemikalier, bl.a. til farvning og tryk, for at holde tøjets facon og som konserveringsmidler. Brugen af f.eks. formaldehyd, der gør tekstiler glatte og strygefri, kan give kraftige allergiske reaktioner, ligesom mange farvestoffer ved kontakt med huden kan ætse og trænge ind, når man sveder. Derfor er konventionelt dyrket bomuld betænkeligt både for miljøet og mennesker, der arbejder med og bruger tekstilerne.

Color-grown bomuld vokser naturligt i brune og grønne nuancer. Det er en meget robust bomuldssort, der ikke behøver kemisk sprøjtning.

På verdensplan er bomuld det vigtigste råstof til tekstiler. Miljøpåvirkninger fra dyrkning og forarbejdning af bomuld er imidlertid meget ødelæggende. For selv om verdens samlede bomuldsareal kun udgør 3 %, bruges ca. 25 % af verdens pesticider til sprøjtning af bomuldsmarker, bl.a. DDT og parathion, som for længst er forbudt i den vestlige verden.

Purebaby's bomuldsprodukter er i økologisk, Kb.A eller Demeter kvalitet og er ikke behandlet mod møl.

Uld er naturens varmende og beskyttende materiale. Ren ubehandlet uld kan optage 40 % fugt af sin egenvægt uden at føles fugtig. Det naturlige lanolinindhold giver ulden en selvrensende egenskab: når ulden kommer i kontakt med væde opstår der en naturlig forsæbningsproces.
Uld opfylder mange af det lille barns behov og understøtter kroppens varmeregulering. Uld optager optager/suger fugt uden at føles kold og våd. Uld varmer også i fugtig tilstand, det er hygiejnisk og giver ikke grobund for bakterier.
Purebaby's uldprodukter er af ubehandlet uld i økologisk, Demeter eller Kb.T. kvalitet. Ulden er ikke kunstigt behandlet mod møl og har ikke gennemgået superwash behandling.

Uld/silke kombinerer uldens temperaturregulerende egenskaber med silkens gode evne til at optage fugt fra kroppen. Silke er specielt god for sart hud, hvilket gør det til en god materialekombination for børn.

Det inderste lag tøj er det vigtigste lag tøj, især for babyer og børn. Undertøj af 100% økologisk uld eller uld/silke er fantastisk til at holde baby tør og varm, også de større børn som løber rundt og leger. Derfor er det en god ide, at investere i undertøj af god kvalitet. Vi har et rigtig godt udvalg af undertøj i økologisk uld og uld/silke fra det Tyske mærke Engel, som er af en rigtig god kvalitet. Deres uld er 100% ren økologisk og ubehandlet uld, men det er alligevel blødt og kradser ikke mod huden. De anvender ikke uld fra landbrug, hvor der anvendes mulsing, men går ind for dyrevelfærd og miljørigtig produktion.

Uld undertøjet kan bruges som det inderste lag om vinteren hvor der er rigtig koldt. Det kan anvendes som nattøj, da ulden og silken er fantastisk til at regulere varmen og det kan også anvendes som sportsundertøj. F.eks. skiundertøj, da det leder sved og fugt væk fra kroppen, så man ikke bliver kold når man står stille.