Gå videre til indhold

Vores baby tjekliste

Hvad er det egentligt helt præcist man behøver at have klar inden babys ankomst? Hvad skal man bruge til sin baby? Og hvad er der med den der hospitalstaske, som alle taler om? Er der virkelig tale om en baby tjekliste?

Hvis du, mens du læser dette, sidder med din store, gravide mave, har du sikkert allerede fået tonsvis af råd. Og hvor dejlige de velmenende råd end er, lige så svære kan de være at sortere i. Med vores mange års erfaring i Purebaby, vil vi gerne have lov at være én af dem, du – ligesom vores mange faste kunder - kan vælge at rette dig mod i din søgen efter lidt konkrete og håndgribelige råd.

Vi har derfor lavet nogle lister til dig, der handler om, hvad der er rart at have med i hospitalstasken til baby og mor, samt hvad der kan være dejligt at have klar derhjemme til den første tid med en lille ny. Vi ved, at alle har forskellige behov og ønsker, og at ikke to forløb er ens. Alligevel siger vores erfaring os, at der er nogle helt basale ting, som langt de fleste har stor glæde af at have klar.  Dem har vi samlet til dig her. Vores håb er, at disse checklister kan fungerer som et behjælpeligt redskab til at få de sidste detaljer på plads i ro og mag.

Hospitalstasken

Skal du føde på hospitalet? Vi har lavet en lille pakkeliste med uundværlige sager til din hospitalstaske. Det er en god idé at have pakket din hospitalstaske et stykke tid inden termin. Det er ikke til at vide, hvor stærkt det går eller om du føder til termin, og det er rart ikke at skulle tænke på tasken midt i veerne. Et godt råd er derfor at have tasken pakket fra uge 37. Har du planlagt hjemmefødsel er mange af de samme sager ligeledes rare at have ved hånden. 

Huskeliste til baby

Der findes dyner på de fleste hospitaler, men mange synes det er rigtig dejligt at kunne putte baby i egen dyne - og så er den også fin at have med til hjemturen. Det er rart at have et ekstra dynebetræk at skifte med, hvis der nu kommer gylp eller andet fra fødslen på det ene.

hvad skal man købe til baby

Der er oftest meget varme på stuerne, så det kan være rigtig fint med et alternativ til dynen, når baby eksempelvis skal holdes af de glade besøgende.

  • 3-4 langærmede bodyer med skråluk i str. 50/56.

Baby får en kyse på lige efter fødslen, og det kan derfor være rigtig fint at have en at skifte med, hvis den bliver beskidt.

  • Et “hjemturs”-sæt

Der er mange der hygger sig meget med at forberede og finde det dér helt særlige sæt tøj, som baby skal tages med hjem i.

Dette er naturligvis afhængig af årstiden. Det kan være en cardigan, futter og kyse er nok. Hvis det er koldere i vejret, kan en ulddragt og luffer også være nødvendige.

  • En bamse eller en nusseklud hvis man har én, man gerne vil have skal være babys første. Et lille tip kan være at have sovet lidt med den inden, så den dufter trygt af dig. 
  • Transportmiddel til baby til hjemturen

Om det drejer sig om en autostol eller barnevogn, er det fint at have styr på dette og evt. have aftalt med en ven eller familiemedlem at tage den med, når de kommer på besøg. Du finder vores kemifri barnevogne lige her

Man lærer det hurtigt - det er nemlig altid en god idé at have en pusletaske med. Heri kan du have lidt til hjemturen, som I ellers ikke selv behøver at medbringe på hospitalet:

  • Bleer
  • Et par stofbleer
  • Vådservietter eller lignende

Huskeliste til mor

  • Vandrejournal og sygesikringsbevis
  • Fødselsønskeliste til jordemoder

Mange er rigtig glade for at få skrevet en liste med ønsker for den forestående fødsel, som de medbringer til jordemoderen. Det kan være et rigtig fint redskab til jordemoderen, der dermed får et hurtigt overblik over, hvilke tanker I har gjort jer 

  • “Fødetøj”

Det kan være rigtig rart at have valgt et sæt tøj, som du gerne vil have på under fødslen. Naturligvis vil der være et tidspunkt senere i fødselsforløbet, hvor du bliver tilbudt en hospitalsskjorte. Men det kan være dejligt eksempelvis at have udvalgt en super blød, løs skjorte eller lignende, som er rar at have på under veerne.  

Fødsels-essentials. Du har ikke lyst til at frustreres at sprukne læber eller hår i øjnene under veerne.

  • Snacks

Frugt, kiks, chokolade, brikjuice.. Hvad end du kunne forestille dig at få lyst til. Det er ikke sikkert at du får spist særlig meget af det, men det er rart at have det ved hånden, hvis du får brug for lidt energi.

  • Ammevenlige toppe

Uanset om du skal amme eller ej, er det rart at have en overdel på, der nemt kan knappes eller løftes op, så den lille kan ligge helt ind til brystet hud-mod-hud.

  • Bløde bukser

Medbring bløde bukser med løs elastik i livet. Hos langt de fleste kvinder går der lidt tid, inden maven trækker sig sammen, så du vil blive glad for at medbringe behagelige bukser med god plads i. Nogen bruger fortsat deres graviditetsbukser i tiden efter.

  • Ammebh’er

Dine bryster har højst sandsynligt ændret sig i løbet af graviditeten. Og de vil vokse betydeligt, når mælken løber til i dagene efter fødslen. Det kan derfor være svært at have købt ammebh’er på forhånd, men du kan starte ud med en blød model uden bøjler i en størrelse, hvor du kan se at der er plads til en større barm og ammeindlæg.

  • Ammeindlæg

Det er ikke sikkert at mælken når at løbe til, mens I er på hospitalet, men det er rigtigt fint at have pakket nogle ammeindlæg med i tasken for en sikkerheds skyld.

  • Store, bløde trusser

Vælg nogle trusser i en størrelse, der er lidt større og mere rummelige end de, du normalvis bruger. De skal have plads til et bind, der er større end normale hygiejnebind, da de fleste bløder kraftigt de første dage efter fødslen.

  • Morgenkåbe/ kimono

Man bruger meget tid med bar overkrop hud-mod-hud med sin baby, og er sandsynligvis det meste af tiden iført noget nattøjslignende eller bare trusser. Derfor kan det være rigtig dejligt at have en fin morgenkåbe/ kimono med sig, som man lige nemt og overskueligt kan tage over sig, når man får besøg eller skal ud på gangen.

  • Hjemmesko og ulsokker 

Der er virkelig fodkoldt på de fleste hospitaler, og derudover kan det være rigtig dejligt at slippe for at tage sine sko på, hver eneste gang man skal ud på gangen.

  • Toiletsager 

De basale sager er oftest nok: Deodorant, shampoo, sæbe, hårbørste, tandbørste, tandpasta og en god creme. Husk at det helst skal være parfumefrit, så baby får lov at lære din unikke duft at kende. En lanolinsalve til brystvorterne er også en rigtig god idé at pakke med i toilettasken til ammeopstarten.

  • Mobil + oplader
  • Kamera + oplader

Huskeliste til den første tid hjemme

Det er ikke alverden, man behøver fra start. Det vigtigste er vel egentlig ro, nærhed og mælk. Ud over de ting, der var i hospitalstasken, som naturligvis har lige så stor relevans hjemme den første tid, er her en liste over andre basale ting, der kan være rigtig fint at have klar derhjemme.

Det at amme kræver øvelse og rutine, og man bruger meget tid på det i starten.  Mange kommer til at sidde og spænde enormt meget op. Derfor er en ammepude rigtig fin at have derhjemme fra start af, så man har de bedste forudsætninger for ordentlig ammestillinger.

  • Bleer

Sådan en helt ny babyhud er så sart og fin, så I starten kan det være en god idé at bruge babyvatrondeller, når I pusler.

hvad skal man bruge til en nyfødt

  • Nappy creme

Man skal ikke smøre baby ind i creme i starten og heller ikke bruge noget i badevandet (max et par dråber olie). Men det er smart at have en creme, der kan bruges, hvis baby skulle få rød numse.

  • Stofbleer

Stofbleer kan man nærmest ikke få for mange af i den første. Man bruger dem ved amning, gylp, pusling og meget andet. Mange er glade for at have to slags - én type/farve, som de bruger til pusling, og en anden type/ farve, som de bruger til amning, gylp og lignende.  

  • Vaskeklude

Ved fødslen har børn, der er født til tiden, et lag fosterfedt på huden. Det skal have lov til at blive opsuget af barnets egen hud, da dette er meget gavnligt og beskytter mod infektioner. Barnet skal derfor ikke bades den første tid, da det skal have lov at suges ordentlig ind - men derfor kan det være meget rart at have lidt vaskeklude til lige at tørre den værste indtørrede mælk væk fra hagen osv.

  • Sutter

Hvis man har tænkt sig at forsøge sig med sut hos baby, kan det være rigtig fint at have købt sutter med lidt forskellige suttehoveder. Vi har igennem vores kunder stor erfaring med at Bibs Colour sut med rundt suttehoved som oftest er et hit fra starten. Sygeplejersker anbefaler at vente til amningen er veletableret, inden man giver baby sut.


  • Barnevogn

 En lille tur ned og handle eller op og ned af gaden kan være fint i starten. Dejligt med luft for både mor og barn. Derfor er det rigtig fint at have barnevognen klar allerede til den første tid. 

 

Vi håber at dette kan hjælpe jer lidt på vej. Kom endelig forbi og se og oplev vores sortiment og få lige præcis den vejledning og råd I har brug for!

Kommenter

Din email vil ikke blive vist.

Kurv

Din kurv er tom

Shop nu

Vælg muligheder